rolo

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Ο κυκλώνας ''Doris'' τίναξε τα καρναβάλια στον... αέρα

Ο κυκλώνας ''Doris'' τίναξε τα καρναβάλια στον... αέρα

Η μια περιοχή μετά την άλλη, παραδίδεται από το Σάββατο 12/3/2016 στην μανία του κυκλώνα ''Doris'', ο οποίος χτυπά χθες την Κυριακή 13/3/2016 με μανία τη χώρα μας, προκαλώντας εκτεταμένες χαλαζοπτώσεις, πλημμύρες και προβλήματα. 


Σύμφωνα με αναφορές που μας έρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας, τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα και συνοδεύονται από δυνατά αστραπόβροντα και κατά τόπους ισχυρούς ανέμους.

Πάτρα
patra

Ματαιώθηκε χθες το απόγευμα πριν αρχίσει, η προγραμματισμένη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στην παραλία του Βόλου, καθώς η πόλη χτυπήθηκε από έντονη καταιγίδα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν όχι μόνο δρόμοι, αλλά και πολλά καταστήματα στην παραλιακή. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή, για ν αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα αφήσει πίσω της η ισχυρή νεροποντή.

Η σφοδρή καταιγίδα ξέσπασε στο Βόλο πριν τις 15:00 το μεσημέρι, μετά τις δυνατές βροντές που προηγήθηκαν. Έβρεχε καταρρακτωδώς για μια ώρα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες σε σπίτια, κυρίως στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Από τον μεγάλο όγκο νερού που έπεσε, παρουσιάστηκαν προβλήματα στο κέντρο.

Βόλος
bolos

Επί της 2ας Νοεμβρίου, στο ύψος του Δημαρχείου Βόλου, το νερό έφτασε σε ύψος τα 15 εκατοστά και στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και για λόγους ασφαλείας, διακόπηκε η κυκλοφορία για να πέσει η στάθμη του νερού. Επίσης προβλήματα παρουσιάστηκαν από το πολύ νερού στην οδό Δημητριάδος ενώ της Κουμουνδούρου και της Γκλαβάνη.

Ισχυρές χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν περιμετρικά της Πάτρας, στο Αγρίνιο και το Αίγιο, ενώ μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της Βόρειας και Βορειοδυτικής χώρας. Στα λευκά έχει ντυθεί το Μέτσοβο και άλλες ορεινές περιοχές της Ηπείρου, ενώ στα πεδινά σημειώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Συμπολιτεία Αιγίου
aigio

Στη Μακεδονία, προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων δημιούργησε η χιονόπτωση και η βροχόπτωση σε σημεία του οδικού δικτύου της Πέλλας, της Καστοριάς και στον Γαλλικό ποταμό, σύμφωνα με ενημέρωση των αστυνομικών διευθύνσεων. Ειδικότερα, εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων από το 20ο έως το 25ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας- Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας, διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, διακόπηκε η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της επαρχιακής οδού Κερασιάς- Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας. Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη και από το 12ο έως το 26ο χιλιόμετρο του οδικού δικτύου Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας. Η κυκλοφορία οχημάτων διεκόπη και στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μανδρών - Γαλλικού, εξαιτίας της υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού από τη βροχόπτωση. Η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Κώς
kos 

Στην Κω το Σάββατο εμφανίστηκαν υδρστρόβιλοι ενώ σήμερα Κυριακή στα Τρίκαλα, οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν θέσει σε επιφυλακή τον Δήμο Τρικκαίων, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν πιθανά φαινόμενα υπερχείλισης κάποιου εκ των ποταμών, όπως ο Ληθαίος, ο Αγιαμονιώτης, ο Ανάποδος. Μάλιστα σήμερα, ο δήμαρχος, Δημήτρης Παπαστεργίου, και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αλέκος Πολυμερόπουλος, μετέβησαν σε φράγμα που κινδύνευε στην περιοχή Γαρδικάκι.

Μηχανήματα του Δήμου πραγματοποιήσαν διάνοιξη του φράγματος και το πρόσκαιρο πρόβλημα διευθετήθηκε. Επίσης, οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε επικοινωνία και με πρόεδρους Τοπικών Συμβουλίων, σε περιφέρειες των οποίων βρίσκονται ρέματα ή χείμαρροι. Επειδή ακριβώς, όπως σημειώνεται από τη δημοτική αρχή, η ισχυρότατη βροχόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί, ο Δήμος Τρικκαίων είναι σε ετοιμότητα

Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας
stamna

Λίγα λεπτά δυνατής βροχόπτωσης που συνοδεύτηκε με χαλάζι, ήταν αρκετά για να μετατραπεί η Ε.Ο. Ναυπάκτου -Αμφίσσης στο ύψος του Ξηροπηγάδου, σε ποτάμι. Την ίδια βεβαίως εικόνα παρουσίασε και ο δρόμος που διέρχεται της τ.κ. Δάφνης,αφού και σε εκείνο το σημείο τα νερά πλημμύρισαν το οδόστρωμα.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να δυσκολέψει αρκετά η κίνηση των οχημάτων και να ακινητοποιηθούν στην άκρη του δρόμου,ενώ και συνεργείο του δήμου Ναυπακτίας βρισκόταν στο σημείο και προσπαθούσε να βελτιώσει την κατάσταση. Να σημειωθεί βεβαίως η σημαντική ποσότητα χαλαζιού που έπεσε στην τ.κ. Δάφνης, με αποτέλεσμα να ασπρίσουν οι δρόμοι.

Δάφνη Ναυπάκτου
naypaktos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Kairos.gr